Porc picant

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 cotlete de porc cu os • ½ linguriță coriandru măcinat
• ½ ardei iute uscat și pisat • 1 linguriță suc de limette • 4 linguri ulei
• 1 ardei iute roșu • 1 ardei iute verde • ½ cub supă de carne • 150 ml apă fierbinte
• 1 praf zahăr brun • 50 ml cremă de cocos • 100 ml lapte de cocos • 2 fire de coriandru

Se curăță cotletele, se spală sub jet de apă rece și se șterg. Se amestecă într-un bol ardeiul iute uscat, coriandrul, sucul de limette și 2 linguri ulei; se aplică pe cotlete cu ajutorul unei pensule, se acoperă cu folie și se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.
Se curăță ardeii iuți și se toacă; se prăjesc puțin într-o tigaie, într-o cantitate mică de ulei. Se scot ardeii, se toarnă în tigaie restul de ulei și se prăjesc înăuntru cotletele marinate, 6-7 min., pe fiecare parte. Între timp se amestecă supa cu apă. Se scot cotletele din tigaie; se înfășoară în folie de aluminiu și se lasă să se pătrundă.
Se toarnă supa peste sosul din tigaie și se adaugă zahăr și ardei copți; în final se pune crema de cocos și laptele de cocos. Se bate totul cu telul și se dă în clocot. Se  adaugă o parte din frunzele de coriandru, tocate. Cotletele se așază pe farfurii și se acoperă cu sos de cocos; se presară restul de coriandru verde, tocat și se servește cu garnitură de orez.
Preparare: 30 minute.
La marinat: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*