Porc în sirop de arțar

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 35 min.
• 4 morcovi mici tăiați rondele • 1 lingură zahăr
• 20 g unt • 3 fileuri de porc
• 3 linguri vin alb dulce • 2 linguri sirop de arțar
• 1 linguriță ghimbir măcinat • 50 g alune pisate
• sare, piper

Se așază morcovii într-o crăticioară și se adaugă 2 linguri de apă; se lasă să se înăbușe la foc moale cca 5 min. Se adaugă zahărul și 10 g unt și se mai călesc
5 min. până ce se înmoaie morcovii.
Se topește restul de unt într-o crăticioară. Se încinge bine și se prăjește carnea pe toate părțile. Se sărează și se adaugă vin și sirop de arțar. Se lasă să fiarbă înăbușit cca 20 min., până ce sosul se caramelizează.
Se ung bucățile de carne cu sos. Se taie carnea felii. Se adaugă ghimbir, sare și piper la compoziția de morcovi, se presară alune și se servește garnitura
alături de carne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*