Porc în hârtie de orez

Credit foto: Buda Cehia
Credit foto: Buda Cehia
Credit foto: Buda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră
• 300 g tăiței de orez lungi și subțiri • 1 lingură ulei • 400 g carne de porc slabă, tocată
• 2 căței de usturoi tocați • 5 cm ghimbir decojit
• 50 g sos de chili • 8 foi de plăcintă din orez • 7 fire coriandru verde
• 2 linguri ulei de arahide
Sos: • 6 fire coriandru • 4 ardei iuți
• 2 linguri zahăr brun • 60 ml suc de limette
• 2 lingurițe sos de pește

Se prepară sosul: se toacă frunzele de coriandru. Se curăță ardeii grași de cotoare și semințe și se taie mărunt pulpa. Într-un castron se dizolvă zahărul în suc de lămâie, amestecând. Se adaugă sosul de pește, coriandrul și ardeiul; se ames­tecă și se lasă să se marineze.
Într-un castron mare se așază tăițeii și se toarnă deasupra apă fierbinte; se lasă să se înmoaie cca 3 min. Se lasă la scurs și se pun deoparte.
Într-o tigaie se încinge uleiul și se că­lește carnea tocată până devine sfărâmicioasă (cca 10-15 min.) și se rumenește puțin. Se adaugă apoi usturoiul și ghimbirul și se prăjesc împreună cca 2 min. Se toarnă sosul de chili. Se fierbe la foc moale cca 5 min. amestecând, până se evaporă tot lichidul. La final se adaugă tăițeii și frunzele de coriandru; se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească compoziția.
Se umezesc foile de hârtie de orez cu apă călduță. Se așază pe un prosop de hârtie și se lasă să se înmoaie. Se împarte compoziția de carne în 8 porții, care se fac sendviș între 2 foi de hârtie de orez. Se presează marginile. Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon și se rumenesc pachețelele. La final se taie în două și se servesc cu sos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*