Porc cu piper

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 8 felii de mușchi de porc (cca 75 g fiecare)
• sare • piper verde și negru, proaspăt pisat
• 2 linguri ulei • 4 linguri unt topit
• sucul de la 1 lămâie
• 2 linguri parmezan ras
• 100 ml supă concentrată
• 2 fire pătrunjel • 1 lămâie

Se spală carnea, se șterge și se bate ușor pe ambele fețe. Se sărează și se piperează.
Într-o tigaie adâncă se încinge uleiul, împreună cu 2 linguri de unt. Se prăjesc fripturile pe ambele fețe, la foc iute (cca 2 min. pe fiecare parte).
Între timp, se amestecă restul de unt cu suc de lămâie. Se scoate carnea din tigaie și se unge cu untul preparat; se înfășoară în folie.
Se încălzește cuptorul la 100 ºC. și se lasă fripturile să se odihnească înăuntru cca 8 min.
În sosul din tigaie se presară parmezan, se lasă să se topească puțin, se stinge cu supă și se amestecă; se dă în clocot.
Se spală pătrunjelul, se șterge și se rup frunzulițele. Se așază fripturile într-un castron de porțelan preîncălzit și se toarnă deasupra sucul.
Se presară pătrunjel și se decorează cu felii de lămâie. Se servește alături muștar cu boabe și focaccia proaspătă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*