Plăcintă irlandeză cu carne

Credit foto: azurita/Fotolia.com
Credit foto: azurita/Fotolia.com
Credit foto: azurita/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg păstârnac sau cartofi albi • sare • 250 g boabe de fasole cu chili (conservă) • 1 ceapă
• 2 căței de usturoi • 2 linguri ulei • 500 g carne tocată (de miel sau de vițel) • 400 g roșii decojite
(conservă) • piper • 2 lingurițe chimen • 4 linguri unt • nucșoară

1 Se decojește păstârnacul, se spală, se taie cuburi și se fierbe într-o cantitate mică de apă cu sare, cu capac, cca 15–20 min.
2 Se scurg boabele de fasole. Se toacă ceapa și usturoiul. Se încinge uleiul și se prăjește carnea tocată până se fărâmițează. Se adau­gă ceapa și usturoiul și se prăjesc; se adaugă roșiile, sare, piper și chimen. Se lasă să fiarbă la foc mic cca 10 min., apoi se adau­gă boabele de fasole și se lasă să mai fiarbă încă 10 min.
3 Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se scurge păstârnacul și se pasează cu 2 linguri unt; se condimentează cu sare, piper și nuc­șoară. Compoziția de carne se așază într-o formă de sufleu unsă și se repartizează deasupra piu­reul. Se presară 2 linguri de unt rece, sub formă de fulgi și încă puțin chimen. Se coace la cuptor timp de cca 20 min.

Sfat: Pentru a mai scurta timpul de preparare, piureul de deasupra se poate prepara din fulgi de cartofi (în acest caz, se poate adăuga ceva mai mult unt).
Pentru mai multă savoare, se presară peste plăcintă cașcaval sau parmezan ras, cu 5 minute înainte de a fi gata.
Se va forma deasupra o crustă rumenă și apetisantă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*