Plăcintă de iarnă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 8 porții
•450 g aluat de foi congelat
•800 g cartofi •sare •200 g bacon împănat afumat
•250 g smântână •unt •1 lingură hrean
•100 g cașcaval ras •rozmarin tocat
•busuioc tocat •boia •sare, piper
•nucșoară •2 gălbenușuri

Se așază unele lângă altele foi­le de aluat și se lasă să se de­congeleze. Se pun deoparte 2 foi.
Cartofii se fierb în apă cu sare și se lasă să se ră­corească. Se de­cojesc și se taie felii. Se taie cu­buri baconul și se topește în unt. Se amestecă smân­­tâna cu ouă, cașcaval, hrean, ver­deață, boia, bacon, sare, piper, nucșoară.
Într-o formă de tort cu hârtie  se așază o foa­ie din aluat de foi. Se așază stra­turi de car­tofi sepa­ra­­te de valuri de smân­tână. Se întin­de o foaie de aluat și se de­cu­pează for­me; din restul se întinde o foaie care se așază pe plăcintă. Se bat găl­benușurile cu puțină apă și se unge capa­cul plăcin­tei. Se așa­ză figurinele de aluat și se ung cu gălbe­nuș. Se coc 45 min. Se taie, se pu­drea­ză cu boia și se ornea­ză cu rozmarin.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*