Plăcintă cu varză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 450 g varză • sare
• 1 ceapă • 1 lingură ulei de floarea-soarelui
• 2 câr­năciori proaspeți
• 2 ouă • 3 linguri smântână • piper măcinat • 400 g aluat de foi congelat • 1 gălbenuș bătut cu 1 lingură apă
• 1 lingură semințe de susan
• 30 g cașcaval ras

Se despart foile de varză, se curăță de cotoare și se opăresc cca 3 min., în apă cu sare. Se lasă să se scurgă și să se răcească.
Se călește ceapa în ulei încins; se decojește cârnatul, se taie felii și se adaugă în tigaie; se prăjește. Se ia vasul de pe plită și se lasă să se răcească. Se bat ouăle cu smântână, sare și piper.
Se împarte în două aluatul de foi și se întind 2 foi. Se tapetează cu hârtie de copt tava de plăcintă și se așază prima foaie.
Se storc frunzele de varză și se toacă; se amestecă în compoziția de carne și se re­partizează în tavă. Se pu­ne deasupra a doua foaie de aluat, se încrustează ușor și se înțeapă în mai multe locuri cu furculița. Se unge cu gălbenuș și se presară su­san și cașca­val. Se coace 5 min. în cuptorul încins la 200 ºC, apoi se reduce temperatura din cuptor la 180 ºC și se mai coace 25 min.
Se servește caldă sau rece

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*