Plăcintă cu fructe de pădure

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 12 bucăți
Blat (1 cană = 250 ml):
• 125 g zahăr pudră • 1 cană făină
• 1 ½ linguriță praf de copt • 95 ml ulei
• 1 ou bătut • ½ cană lapte
Umplutură:
• 400 g brânză de vaci • 100 g zahăr pudră
• 1 plic zahăr vanilat • 1 ou • 70 ml lapte
• 300 g fructe de pădure asortate

Într-un castron se amestecă făina cu praf de copt și zahăr; se înglobează uleiul, oul și laptele. Se frământă aluatul și se așază într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr, zahăr vanilat, ou și lapte; se repartizează pe blat cu o lingură.
Se presară deasupra fructe de pădure și se coace prăjitura timp de cca 30 min. în cuptorul încins la 180 ºC, până ce se rumenește la suprafață și marginile se desprind de pe formă. Se lasă să se răcească în formă, apoi se taie bucăți. Înainte de servire se pudrează cu zahăr.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*