Plăcintă cu fragi

Credit foto: Comugnero-Silvana/Fotolia.com
Credit foto: Comugnero-Silvana/Fotolia.com
Credit foto: Comugnero-Silvana/Fotolia.com

Ingr. pt. 12 bucăți
Blat:
• 250 g făină • sare • 90 g zahăr
• 125 g unt • 1 ou
Umplutură:
• 700 g fragi • 500 g brânză de vaci
• 75 g zahăr • sare • 1 plicuri zahăr vanilat
• 4 ouă • 2 linguri amidon
• 1/2 linguriță coajă de lămâie
• 200 g frișcă

Se așază grămăjoară făi­na amestecată cu za­­hărul și un praf de sare; se face o gropiță la mijloc. Se așază de jur-îm­prejur bucățele de unt și la mijloc oul. Se toarnă 3 linguri apă călduță și se amestecă toate trecând printre ele lama lată a unui cuțit. Se frământă apoi rapid cu mâinile și se formează o bilă de aluat; se dă la frigider 30 min.
Se amestecă brânza de vaci cu zahăr tos, za­hăr vanilat, 1 praf de sare, ouă, amidon și coajă de lămâie rasă. Se înglobează friș­­ca bătută separat și fragii. Se amestecă atent.
Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se întinde o foaie de aluat și se așază într-o formă de tort (Ø 26 cm). Se ridică o margine înaltă și se pune deasupra umplutura; se coace 45 min. Se scoate din cup­tor și se lasă să se ră­cească în formă.
Prep.: 45 min.
Răcire: 30 min.
Coacere: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*