Plăcintă cu dovleac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

8 felii / Prep.: 85 min.
• 100 g făină
• 100 g nuci măcinate • sare
• 40 g zahăr
• 80 g unt • 3 ouă
• 500 g pulpă de dovleac • 200 ml lapte
• 1 plic praf de budincă de vanilie
• 1 linguriță coajă rasă de portocală • 1 gălbe­nuș

1. Se frământă un aluat din făină, nuci, sare, zahăr, unt și 1 ou; se înfășoară în folie și se dă la rece 30 min.
Se înă­bușă dovleacul în 6 lin­­guri apă. Într-o formă unsă se așază o foa­ie de aluat și deasu­pra o hâr­tie cu boabe de faso­­le; se coa­­ce 15 min. la 200 ºC.
Se scoa­te; se redu­ce focul la 175 ºC.
2. Se pasează dovleacul și se în­globea­ză lapte, praf de bu­dincă, coajă de por­tocală, 2 ouă și gălbenușul.
Se scoate foaia cu boabe, iar dovleacul se așază pe blat.
Se coace 50 min. Se răcorește, se scoate din formă, se pudrează cu zahăr și se presară jeleuri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*