Plăcintă cu brânză și dovleac

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 14 felii
• 50 g margarină • 100 g zahăr • 15 g marțipan
• miezul de la 1/2 păstaie de
vanilie • coaja rasă de la 1/2
portocală • 1 gălbenuș • 150 g
făină • 1 lingură (20 g) semințe
de dovleac prăjite și măcinate
• sare
Umplutură de dovleac
• 150 g zahăr brun • 30 g miere
• 100 ml vin alb • 50 ml suc de
portocale • 15 g felii de ghimbir
• 3 cuișoare • 3  boabe de piper
• 3 capsule de cardamom • 1
păstaie de vanilie • 10 ml apă
de trandafiri • 300 g pulpă
de dovleac tăiată cuburi
Umplutură de brânză
• 290 g brânză de vaci grasă
• 3 linguri zahăr • 1 ou • 50 g
lapte condensat • 175 g piureu
de dovleac • 1 linguriță amidon
• 1 praf scorțișoară • miezul de
la 1/2 păstaie de vanilie • 4
picături ulei de trandafiri
Crustă crocantă
• 1 lingură semințe de dovleac
prăjite și măcinate • 65 g zahăr
• 150 g făină •sare • coaja rasă
de la 1/2 lămâie •  85 g
margarină

Se prepară blatul. Se amestecă maragarina cu zahăr, marțipan, miez de vanilie, coajă de portocală și gălbenuș; se adaugă făină, semințe de dovleac măcinate și 1 praf sare; se frământă rapid aluatul. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 60 min.
Se prepară umplutura de do­vleac.  Se dau în fiert, în 1 l apă, toate ingredientele în afară de apă de trandafiri și dovleac. Se lasă să se pătrundă cca 30 min. Se strecoară și lichidul se dă din nou în clocot; se așază înăuntru bucățile de dovleac și se mai dă într-un clocot. Se a­daugă apă de trandafiri și se lasă să fiarbă la foc moale până se înmoaie dovleacul. Se lasă să se răcească și să se scurgă.
Se coace blatul. Se încinge cuptorul la 160 ºC. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (Ø 28 cm); se întinde o foaie de aluat și se așază înăuntru. Se așază de jur împrejur o margine de aluat și se coace cca 12 min.
Se prepară umplutura de brânză. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se amestecă energic brânza de vaci împreună cu zahărul; se adaugă ou, lapte condensat și piureu de dovleac. Apoi se înglobează amidonul și mirodeniile, urmate de bu­că­țelele de dovleac. Cu aceas­tă compoziție se acoperă blatul și se coace 15–20 min.
Se prepară crusta. Se amestecă semințele de dovleac măcinate cu zahăr, făină, 1 praf sare și coajă de lămâie; se adaugă treptat margarina topită, frământând până se obține un aluat sfărâmicios, care se așază pe prăjitură. Se mai coace 35–40 min.
Per felie: 380 calorii
Preparare: 65 min. Răcire: 60 min. Coacere: 65 min

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*