Plăcintă cehească cu brânză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 felii / Prep.: 1 oră și 20 min.
La dospit: 1 oră
• 400 g făină • 1 plic drojdie uscată
• 50 g zahăr • 1 praf de sare • 200 ml lapte • 70 g unt • 2 linguri ulei
• 1 linguriță coajă de lămâie
Umplutură: • 200 g mac măcinat • 150 ml lapte • 2 linguri zahăr
• 1 linguriță coajă de lămâie
• 1 linguriță scorțișoară • 500 g brânză
• 2 gălbenușuri • 2 lingurițe amidon • 100 g stafide
• 3 linguri zahăr • 1 plic zahăr vanilat • 300 g prune • 2 linguri rom • migdale

Se amestecă într-un castron făina cu drojdie, zahăr, coajă de lămâie rasă și 1 praf de sare. Se topește untul și se pune deoparte; se toarnă lapte, ulei și unt; se omogenizează. Se frământă aluatul și se lasă să crească.  Se amestecă macul împreună cu zahăr, scorțișoară și coajă de lămâie; se toarnă deasupra lapte fierbinte și se amestecă.
Se bate brânza de vaci împreună cu gălbenuș, zahăr, vanilie, coajă de lămâie și amidon. Se curăță pru­nele, se pasează, se dau în clocot.
Se opăresc migdalele și se decojesc. Se înmoaie stafidele în rom. Se încinge cuptorul la 180 ºC.
Se împarte aluatul în două, se întind 2 foi și se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se ung marginile cu ou bătut.
Se așază deasupra umpluturile și se decorează cu migdale. Se coc plăcintele cca 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*