Pizza salami cu leurdă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min
• 300 g făină • sare • 20 g drojdie • 550 ml ulei de măsline • 160 g leurdă • 150 g pătrun­jel • 140 g sâm­buri de pin • 60 g brânză albastră rasă • 200 g parmezan ras
• 25 g salam feliat • 100 g dovlecei felii
• 150 g roșii tăiate felii
• 125 g mozzarella feliată

Se frământă un aluat din făină, 1/2 linguriță sare, drojdie, 125 ml apă călduță, 2 linguri ulei. Se aco­peră și se lasă să crească 40 min.
Pesto: se amestecă leurda și pătrun­jelul tocate cu sâmburii de pin măcinați, brânza albastră, parmezanul, 2 lin­gurițe sare și
500 ml ulei.
Se mai frământă puțin aluatul și se întinde o foaie ovală, care se acoperă cu 4 linguri de pesto. Se așază felii de salam, dovlecei, roșii și mozzarella. Se stropește cu restul de ulei și se coace 25 min. Se pre­sară verdeață tocată. Restul de pesto se servește la alte preparate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*