Pizza di Pascua cu brânză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 6 porții
• 1 lingură zahăr • 10 g drojdie uscată
• 100 g făină din grâu dur (Manitoba)
• 500 g făină obișnuită
• 2 ouă • 80 ml ulei de măsline
• 100 g parmezan ras mărunt
• 20 g unt
• 100 g cașcaval de oaie ras mare
• sare, piper

Se dizolvă zahărul și drojdia în 300 ml apă caldă; apoi se adaugă făină Manitoba. Se lasă să crească la căldură.
Într-un castron mare se frământă aluatul, din făină obiș­nuită, maia, sare, piper, ouă, ulei, parmezan ras și untul topit și răcorit. Se lasă să crească cca 50 min.
Se încinge cuptorul la 160 ºC. Se adaugă în aluat cașcaval de oaie și se mai frământă. Se pune într-o formă înaltă (2500 g), tapetată cu hârtie de copt. Se mai lasă să crească 30 min. Se coace apoi la cuptor 25 min. Se scoa­te din cuptor, se lasă să se răcească și se servește.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*