Pizza cu legume

Credit foto: heros1973/Fotolia.com
Credit foto: heros1973/Fotolia.com
Credit foto: heros1973/Fotolia.com

Pt. 4 pizza:
Pentru blat (Ø 28 cm)
• 600 g făină • 35 g drojdie proaspătă • 1 linguriță
zahăr • 1 ½ linguriță sare • 10 linguri ulei
Topping
•1 ardei gras roșu • 1 ardei gras galben • 1 ardei gras verde
•450 g roșii decojite (conservă)
• 350 g mozzarella • 250 g broccoli
• 100 g măsline negre

1. Se prepară un aluat de pizza american (pufos): se cerne făina într-un castron și se face o gropiță la mijloc; se așază înăuntru drojdia și zahărul și se ames­tecă cu 5 linguri apă caldă; se lasă să creas­că 10 min. Se adaugă sare, 275 ml apă caldă și ulei și se frământă  5 min. Se acoperă și se lasă să crească 60 min.
2. Se curăță și se taie fâșii 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben și 1 ardei gras verde. Se lasă să se scurgă separat 450 g roșii decojite (conservă) și 350 g mozzarella. Se taie felii brânza. Se despart buchețelele de la 250 g broccoli și se opăresc în apă cu sare timp de cca 3 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
3.Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se împarte aluatul în 4 porții; se întinde din fiecare, pe planșeta tapetată cu făină, câte un blat rotund (Ø 28 cm); se așază fiecare într-o formă unsă și se ridică o
margine înaltă. Se unge fiecare blat cu câte 1 linguriță ulei. Se repartizează deasupra legumele, brânza și 100 g măsline negre tăiate felii. Se coc la cuptor 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*