Pizza caprese

Credit foto: svry/2012. shutterstock.com
Credit foto: svry/2012. shutterstock.com

1 Se prepară blatul: Se cern într-un castron 600 g făină și se face o gropiță la mijloc; se așază înăuntru 35 g drojdie proaspătă și 1 linguriță zahăr și se ames­tecă cu 5 linguri apă caldă; se lasă să creas­că 10 min. Se adaugă sare, 275 ml apă caldă și 10 linguri ulei și se frământă  5 min. Se acoperă și se lasă să crească 60 min.  Apoi se prelucrează.
2 Se lasă să se scurgă separat 600 g roșii decojite (din conservă) și 400 g mozzarella; se taie felii. Se încinge cuptorul la 220 ºC. Aluatul se împarte în 4 porții; din acestea se întind, pe planșeta tapetată cu făină, 4 blaturi groase (Ø 28 cm); fiecare dintre ele se așază într-o formă și se ridică o margine înaltă. Fiecare blat se unge cu câte 1 lingură ulei de măsline.
Se repartizează deasupra roșiile, se sărează și se piperează. Se așază deasupra jumătate din canti­tatea de mozzarella; se coc pizzele la cuptor cca 18 min. Se rup frun­zulițele de la 1 legătură de busuioc.  Pe pizza se repartizează restul de mozzarella și 100 g parmezan ras și busuioc; se mai coc 2–4 min. Se presară deasupra piper proaspăt măcinat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*