Piureu de cartofi la cuptor

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 50 min.
• 500 g cartofi decojiți • 200 g rădăcină de pătrunjel
• 300 ml supă de legume • 1 praf chimen
• sare • 2 lingurițe ulei • 50 ml lapte degresat cald
• 40 g cașcaval degresat ras • 1 lingură pătrunjel tocat

Se decojesc cartofii și se taie bucăți. Se adaugă pătrunjelul tăiat grosier și se acoperă cu apă sau supă.
Se adaugă chimen și sare și se dau în clocot; se acoperă vasul cu un capac și se lasă apoi să fiarbă cca 15-20 min. la foc moale.
Se scurge apoi apa și se pun deoparte cca 50–80 ml, care se toarnă peste cartofi. Se adaugă 1 lingură de ulei și laptele și se amestecă; se adaugă sare și 1/2 din cantitatea de cașcaval.
Se unge forma de sufleu cu restul de grăsime și se repartizează înăuntru piureul de cartofi; se presară restul de cașcaval.
Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coace piureul cca 10–15 min., până se rumenește. Se poate consuma ca atare sau drept garnitură pentru fripturi și pește fript.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*