Piftie de purcel cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 10 porții
• 1,5 kg picior de porc cu tot cu șorici și copite
• 4 foi de dafin • 10 boabe de ienibahar
• 10 boabe de piper negru • sare • 1 morcov
• 1 ardei gras roșu • 1 ceapă • 5 castraveciori murați
• 5 ouă • 40 g gelatină • 100 ml oțet de mere • zahăr
Se crestează cu cuțitul șo­ri­ciul de pe piciorul de porc și se așază într-o oală de fiert sub presiune. Se acoperă cu cca 2 l de apă rece și se adaugă foi de dafin, ienibahar, piper și 2 lin­gurițe de sare; se dă în clocot. Se reduce temperatura și se fierbe cca 50 min.
Se curăță morcovul și se taie felii. Se curăță ardeiul gras și se taie fâșii. Ceapa se toacă. Castraveții se taie felii.
Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se decojesc și se taie felii. Se repartizează pe fundul unui vas în care se va pune la răcit piftia.
Se scoate carnea din zeamă și se lasă să se răcească. Se adaugă în supă morcovul și se lasă să fiarbă cca 3 min. Se ia vasul cu zeamă de pe foc și se adaugă fâșii de ardei gras, ceapă și castraveți. Se lasă să se înmoaie gelatina în apă rece cca 2 min., apoi se adaugă în supă. La final, se adaugă oțet și puțin zahăr; eventual se sărează.
Se taie carnea bucăți și se pune în vasul pregătit. Se toarnă deasupra zeama fierbinte, cu toate ingredientele. Se dă la frigider peste noapte.
Preparare: 100 min.
La frigider: 12 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*