Piept de rață în sos de mere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 mere • 400 ml cidru • 400 ml supă de pasăre
• 2 linguri miere • 4 piepți de rață • 8 cartofi
• 100 g unt • sare

Se decojesc merele, se cu­­ră­­ță de cotoare și se înfășoară în fo­lie de aluminiu. Se coc 30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Apoi se așază într-o cratiță și se acoperă cu cidru și supă
de pasăre. Se dă în clocot, până ia naștere un piureu. Apoi se reduce focul și se lasă să se îngroașe sosul, amestecând în­con­tinuu. În fi­nal, se potri­veș­te de gust cu miere și sare.
Se sărează piepții de rață; se crestează pielea în mai multe locuri cu un cuțit ascuțit. Se încinge o tigaie fără grăsime și se așază piepții cu partea cu pielea în jos. Se prăjesc 4 min.  la foc iute, apoi se reduce focul și se mai prăjesc 6 min. Apoi se întorc și se mai prăjesc 6 min. și pe partea cealaltă. Se întorc din nou pe partea cu pielea și se prăjesc crocant în grăsimea rezultată prin topire.
Se scot piepții din tigaie și se lasă să se odihnească pe un to­cător de lemn Se taie felii trans­versale; se servesc cu spa­nac proaspăt și sosul de me­re cald, eventual și cu piure de cartofi.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*