Piept de rață cu sos de portocale

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•  4 filéuri de piept de rață (à cca 150 g)
• sare, piper • 3 linguri ulei
• 3 fire rozmarin • 4 portocale
• 2 linguri Campari • 200 ml vin alb
• 100 ml suc de portocale
• 60 g unt rece

Se sărează partea cu piele a filéurilor; se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Se încălzește cuptorul la 120 ºC. Se șterge carnea și se prăjește în ulei pe ambele fețe. Se scoate, se înfășoară în folie de aluminiu și se coace la cuptor 30 min.
Se curăță de coajă portocalele și se despart feliile, păstrând sucul rezultat.
Se adaugă în vasul de prăjit feliile de portocale și se scot rapid. Se stinge cu Campari.
Se toarnă vinul și sucul de portocale. Se adaugă rozmarinul și se fierbe sosul până ce-și reduce volumul la o treime.
Se sărează și se pipe­rează.
Se scoate pieptul de rață din cup­tor. Se mai încinge cuptorul la  275 ºC. Se scoate carnea din pachet și se așază pe grătarul cuptorului, cu pielea în sus; se coace la cuptor până devine cro­­cantă.
Se scoate rozmarinul din sos. Se adaugă în sos bucățelele de unt. Se taie felii pieptul de rață și se ser­vește cu sos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*