Piept de rață cu orez sălbatic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef
la restaurantul Barrio by the Embassy din capitală propune
un fel principal de zile mari:
piept de rață prăjit cu o garnitură specială de orez sălbatic
cu suc de portocale

Ingrediente pentru 1 porție:
• 200 g piept de rață
•60 g orez sălbatic
• 3 g muguri de pin
• 20 g zahăr brun• 150 ml fresh 
de portocale • 15 ml vin alb sec 
• 10 g unt • 10 g busuioc decor 
• sare • piper • aceto balsamico pentru decor

1 Se crestează pielea pieptului de rață și se condimentează cu sare 
și piper. Se prăjește mai întâi cu partea pielii în tigaie, fără ulei (pielea lasă suficientă grăsime). Între timp, se fierbe orezul al dente (cantitatea de apă trebuie să fie dublă față de orez).
2 Se topesc 5 g unt în tigaie și se pune o frunză de busuioc. Se toarnă zahărul brun. Se stinge cu vin alb, apoi se toarnă freshul de portocale. Se face o reducție, lăsând să fiarbă la foc mic 1 oră și amestecând continuu.
3 În altă tigaie se topește restul de unt și se călește orezul. Se înglobează mugurii de pin puțin prăjiți anterior (fără ulei).

1 Comment

  1. in dec 2012 am fost la acest restaurant si fiica mea (16) a fost relativ sedusa de acest fel de mancare!! ..iar ea este o mofturoasa notorie in ceea ce priveste mancarea..pana mai deunazi nu comanda decat snitel de pui si cartofi prajiti!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*