Piept de pui umplut

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 2 fileuri de piept de pui (cu oase și piele, cca 500 g fiecare)
• sare, piper • 80 g roșii uscate în ulei • 1 lingură capere
• 2 linguri pătrunjel tocat • 3 linguri ulei • 250 ml supă de pasăre
• 1 conservă roșii (400 g) • 1 linguriță cimbru proaspăt tocat
• 1 linguriță oregano proaspăt tocat

Se scot oasele de la piepții de pui, astfel încât carnea să se mai țină încă pe piele.
Se spală, se șterg, se sărează și se pi­­pe­­rea­ză; se așază pe planșetă cu partea cărnoasă în jos.
Se lasă să se scurgă roșiile de ulei și se toacă. Se toacă și caperele. Se amestecă roșiile cu ca­pere și pă­trunjel și se repar­­ti­zează pe carne.
Se pliază piepții de pui și se leagă cu ață, în chip de ruladă.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc piepții de jur-îm­prejur; se toarnă supă și se aco­­pe­ră; se lasă să se înăbușe 20 min.
Se scoate carnea și se păstrează la cald.
Se adaugă în sos bucățile de roșii din conservă și verdeața; se lasă să fiarbă 10 min.
Se taie rulada felii și se servește cu sosul de roșii.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*