Piept de pui glazurat cu miere

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

8 porții / Preparare: 1 oră și 15 min.
• 2 linguri ulei de măsline
• 4 jumătăți de piept de pui, cu piele și fără os
• 3 linguri suc de lămâie • 2 lingurițe coajă de lămâie rasă
• 1 lingură oregano uscat, amestecat cu busuioc și cimbru
• 3 căței de usturoi pisați
• 1,5 lingură miere de pădure
• 1 linguriță de sare

Se unge cu ulei o tavă. Se spală carnea și se șterge; se așază în tavă cu pielea în jos.
Se amestecă sucul și coaja de lămâie cu verdeață, usturoi, miere și sare.
Se încălzește într-o crăticioară, amestecând, dar nu se lasă să fiarbă.
Se unge carnea cu această marinată și se acoperă tava.
Se coace friptura timp de cca 50 min. în cuptorul încins la 190 °C.
În timpul coacerii, se unge carnea din când în când cu sosul din tavă (eventual se completează cu apă).
Cu 15 min. înainte de a fi gata, se întoarce friptura cu partea cu pielea în sus și se mai coace în conti­nuare fără capac. Se lasă friptura să se odihnească în cuptorul stins 5 min. Se servește cu o garnitură de cartofi la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*