Piept de pui cu salsa de avocado

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 4 fileuri de piept de pui cu piele
• 1 cățel de usturoi pisat
• 1 praf chili măcinat • 1 praf cumin
• 1 praf coriandru • 1 praf cimbru
• 2 linguri ulei • 1 lingură suc de limette • sucul proaspăt stors de la
1/2 portocală • 1 linguriță zahăr brun
Salsa: • 1 avocado • 5 roșii prunișoare • 1 ceapă roșie
• 2,5 linguri suc de lămâie • 4 linguri ulei de măsline extravirgin • 4 linguri pătrunjel
tocat • sare, piper

Se crestează pielea de pe pieptul de pui în mai multe locuri. Într-un bol se amestecă usturoiul cu chili, cumin, coriandru, cimbru, ulei, zahăr, suc de lămâie și de portocală; se ung bucățile de carne cu această marinată. Se acoperă cu folie și se dă la frigider 1 oră, timp în care se întoarce o singură dată.
Avocado se taie felii, roșiile și ceapa se taie felii; se amestecă toate într-un castron. Separat se prepară un dressing din suc de lămâie, ulei, pătrunjel, sare și piper.
Carnea marinată se așază într-o tavă, cu pielea în sus, și se coace la cuptor 7 min., până ce pielea devine crocantă. Apoi se întoarce și se mai frige 7 min.; este gata atunci când, înțepată cu furculița, se scurge un suc roz. Carnea se servește cu salsa de avocado.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*