Piept de pui cu morcovi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 4 fileuri de piept de pui 
• 700 g morcovi tineri 
• 20 g unt • sare • piper 
• 2 linguri ulei de 
floarea-soarelui
• 4 linguri ulei extravirgin de măsline 
• 2 legături pătrunjel 
• 1 lingură semințe de pin
• 50 g cașcaval • coaja rasă 
de la 1 lămâie

Morcovii se taie bastonașe sau rondele subțiri. Se înăbușă 5-6 min. în unt încins, adăugând 3 linguri de apă, sare și piper.
Între timp, se spală carnea, se șterge și se condimentează. Apoi se înăbușă în ulei 5 min.  pe fiecare parte. Se scoate și se presară deasupra coaja de lămâie rasă fin. Alături se așază morcovii și preparatul se păstrează la cald.
Se curăță pătrunjelul și se toacă în robotul de bucătărie împreună cu uleiul de măsline, semințele de pin, cașcavalul ras, sare și piper. Sosul se toarnă peste pui și morcovi și se servește totul fierbinte.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*