Piept de pui cu mazăre mange-tout

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru sosul picant
• 2 ardei iuți • 2 căței de usturoi decojiți
• 2 linguri coriandru verde tocat • 30 g zahăr
• 40 ml sos de pește • sucul de la 2 limette
• 15 g ghimbir proaspăt
Pentru friptură:
• 4 piepți de pui (a 200 g)
• 1 lingură ulei
• 200 g păstăi de mazăre mange-tout
• 2 cepe verzi
• 300 g germeni de fasole mungo sau soia
• 2 linguri mentă tocată
• 2 linguri coriandru tocat

Se pasează cu mixerul toate ingredientele pentru sos.
Se așază carnea într-un castron și se freacă cu 1/2 din cantitatea de sos picant, se toarnă ulei și se lasă să se marineze la frigider cca 1 oră.
Se încinge cuptorul la 220 °C și se coace friptura în tavă cca 20 min.
Se taie bucățele păstăile de mazăre mange-tout. Se amestecă într-un castron cu ceapa tăiată fâșii, germenii de soia, menta, coriandrul și restul de sos picant.
Se scoate carnea din cuptor și se lasă să se odihnească câteva minute. Se taie apoi felii și se servește cu legume.
Preparare: cca 40 min.
La marinat: cca 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*