Piept de pui cu găluște de cartofi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 4 cartofi • 4 fileuri de piept de pui
• 200 g ricotta • 3 linguri verdeață asortată tocată (cimbru, salvie, roz­marin) • 1 ou
• ulei de măsline • 250 ml smântână
• 1 ceapă • 250 ml lapte
• 250 g făină • 2 căței de usturoi
• 100 g spanac • 12 capere • sare
• 100 g măsline negre • 1 lingură amidon
• ½ lingură parmezan ras

Se spală cartofii și se fierb în coajă. Se lasă să se răcească și se decojesc; apoi se rad. Se taie un buzunărel în pieptul de pui și se umple cu ricotta amestecată în prealabil cu o parte din verdețurile tocate și sare.
Se prăjește în ulei ceapa tocată și se presară 3 linguri de făină; se stinge cu smântână și lapte. Se dă în clocot și se lasă să se întărească. Se adaugă jumătate din cantitatea de spanac și de usturoi tocat. Se încălzește bine și se pasează.
Cartofii se amestecă împreună cu 1 lingură ulei de măsline, amidon, făină, ou, sare și parmezan ras. Se adaugă eventual făină până ce se obține o compoziție modelabilă. Se formează găluște care se pun la fiert în apă clocotită cu sare; se fierb 5 min. până ce urcă la suprafață, apoi se lasă să mai fiarbă numai 1 min.
Se toacă măslinele și caperele și se toarnă 1 lingură ulei; se adaugă verdeața. Se prăjesc în ulei, se adaugă restul de spanac și se încăl­zește.
Se încinge cuptorul la 180 ºc. Se prăjește carnea de jur-împrejur și se mai coace la cuptor 7–10 min. Se servește cu găluște, sos și spanac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*