Piept de pui cu cocos

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 30 min.
• 400 ml lapte de cocos • sare
• 250 g orez basmati
• 4 fileuri de piept de pui (cca 150 g)
• 1 linguriță ulei • 20 g ghimbir tocat
• 2 linguri suc de limette • 1 ardei iute roșu tocat
• coaja rasă de la 1 limettă

Se dau în fiert 400 ml lapte de cocos, 400 ml apă și 1/2 linguriță sare. Se adaugă 250 g orez basmati, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 20 min. Se sărează și se piperează 4 fileuri de piept de pui (de cca 150 g) și se prăjesc într-o tigaie grill unsă cu 1 linguriță ulei. Se adaugă în final 20 g ghimbir tocat.
Orezul se condimentează cu 2 linguri suc de limette și 1 ardei iute roșu tocat. Carnea se taie felii și se presară coaja rasă de la 1 limettă. Fileurile de piept de pui se servesc cu orez și se ornează cu felii de limette.
Se oferă alături sos de chili dulce-acrișor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*