Piept de pui cu ciuperci și găluște

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Găluște: • 2 gălbenușuri
• 2 linguri cu vârf unt
• 200 ml smântână
• 400 g făină • sare
Pui cu sos:
• 1 ceapă franțuzească
• ulei pentru prăjit
• 2 căței de usturoi
• sare, piper • 4 piepți de pui
• 250 g ciuperci Champignon
• 200 ml smântână • 300 ml lapte • 2 lingurițe cimbru tocat
• parmezan ras
• verdeață proaspătă

Se prepară găluștele: se amestecă gălbenușurile cu unt, smântână și făină; se sărează și se amestecă până ce se obține o cocă vârtoasă. Se scot cu lingura porții din această cocă și se introduc într-un vas cu apă clocotindă. Se reduce focul și se fierb găluștele la foc moale până ce urcă la suprafață. Apoi se scot și se lasă să se scurgă, după care se amestecă împreună cu puțin unt.
Ceapa franțuzească se curăță și se toacă; se prăjește într-o tigaie cu ulei încins. Se adaugă cățeii de usturoi tăiați felii și bucățelele de carne sărate și piperate în prealabil. Se prăjesc împreună. Apoi se adaugă ciupercile tăiate felii, eventual se sărează puțin și se toarnă puțină apă. Se fierbe cca 15 min. ames­tecând din când în când. Apoi se toarnă smântâna și ames­tecul de lapte, condimentat cu cimbru; se dau în clocot. Se servesc cu găluște și se presară verdeață proaspătă.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*