Piept de pasăre cu ardei umplut

credit foto: Jakob Hausmann
credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann propune o rețetă ușoară, ce ne face să ne gândim la vară: pieptul de pui este asezonat cu ardei grași umpluți cu ghiveci de legume.

Jakob Hausmann este maestru bucătar și patronul restauran­tului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București.
www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

Ingr. pt. 4 porții
• 4 piepți de pasăre (cca 180 g fiecare) • 4 ardei • 1 ceapă
• 1 dovlecel • 1 vânătă • 4 roșii •1 castravete • 4 linguri ulei de măsline • 4 fire rozmarin

Pieptul de pasăre se condimentează bine. Se taie capacul de la ardei şi se curăţă în interior. Se curăță roşiile de pieliţe. Se crestează în partea de sus în formă de cruce şi se scot cotoarele; se opăresc în apă clocotită și se trec prin jet de apă rece; se decojesc. Se curăţă dovlecelul, vânăta, castravetele și ceapa; toate legumele se taie cubuleţe. Se înăbuşă în ulei de măsline şi se condimentează. Cu acest amestec se umplu ardeii. Pieptul de pasăre se rumeneşte bine  pe partea cu pieliţă, se pune deasupra un fir de rozmarin și alături ardeii umpluţi; se dau cca 15 min. la cuptorul încins la 120 ºC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*