Piept de curcan cu salată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 90 min.
• 500 g piept de curcan • sare, piper • 1 linguriță verdețuri asortate tocate
• 2 linguri ulei de măsline • 3 cepe • 50 ml vin alb
• 125 ml supă de pasăre
Salată: • 3 fire țelină verde
• 100 g frunze de salată verde • 1 morcov • 2 mere roșii
• ½ lingură suc de lămâie • 1 linguriță muștar • 3 linguri smântână • 1 linguriță miere
• 1 linguriță ulei

Carnea se freacă cu sare, piper și verdețuri și se leagă cu ață, ca să nu își piardă forma la fiert.
Se prăjește în ulei încins, de jur-împrejur, la foc iute și se așază într-o tavă.
De jur-împrejur se așază rondele de ceapă. Se toarnă vin și supă.
Se acoperă și se coace 1 oră în cuptorul încins la 180 ºC, timp în care se întoarce de câteva ori și se stropește cu sos din tavă.
Legumele și merele se taie felii. Se taie morcovii beți­șoa­re și se rupe bucăți salata.
Se amestecă suc de lămâie cu muștar, miere și ulei; se înglobează smântâna.
Se toarnă peste legume, se sărează și se piperează. Se taie ața de la friptură și se servește cu salată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*