Pesto alla genovese

Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com
Credit foto: bonchan/2012/shutterstock.com

Pasta numită pesto preparată din semințe de pin și busuioc este tradițională pentru regiunea Genova; se servește cu preparate de carne și paste

Ingrediente pt. 4 porții
• 40 g sâmburi de pin
• 1-2 căței de usturoi • sare
• 1 mână frunze de busuioc
• 80 ml ulei de măsline
• 40 g parmezan (bucată întreagă)

1 Se prăjesc sâmburii de pin într-o tigaie, fără adaos de grăsime. Se toacă usturoiul și se
pisează cu 1 praf de sare și sâmburii de pin. Se adaugă frunzele de busuioc și se pisează toate în mojar.
2 Când toate ingredientele sunt bine mărunțite, se adaugă câte puțin ulei și se înglobează treptate până ce se obține o pastă omo­genă și groasă. Se rade parmezanul și se înglobează.

Cantități mai mari de pesto se pot prepara cu mixerul. Puteți încerca și alte variante: în loc de sâmburi de pin se pot folosi semințe de susan sau arahide (produsul va fi însă mai caloric), iar în loc de busuioc se pot pune pătrunjel sau frunze de ruccola.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*