Pește undițar cu mămăliguță

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un pește oceanic asezonat cu mămăliguță și sos de vin roșu
www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 fileuri de pește undițar
• 200 g mălai grişat    • ulei de măsline • 800 ml supă clară de pasăre • 1 lingură verdeaţă în ulei
(busuioc, maghiran, pătrunjel)
Sos
• 2 eşalote • 2 cuburi zahăr brun
• 300 ml vin Barolo (vin roşu din Piemont) • 50 g unt rece

1 Mălaiul se fierbe în supa clară de pasăre, la foc mic, cca 30 min. (a se vedea indicaţiile de pe ambalaj).
Pentru sos: Se taie ceapa mărunt şi  se caramelizează uşor în unt, cu zahărul. Se adaugă vinul şi se reduce prin fierbere la un sfert. Se trece sosul prin sită, apoi se montează cu untul rece.
2 Se condimentează peştele, se prăjeşte în ulei de măsline, se menţine la cald. Verdeaţa  se toacă mărunt, se amestecă cu puţin ulei de măsline și se adaugă în mămăliga fierbinte; se potriveşte de gust.  Mămăliga se dispune pe farfurie într-o formă circulară, deasupra peştele, de jur-împrejur sosul. Drept garnitură se pot oferi legume proaspete.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*