Pește prăjit dulce-picant

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 1/2 legătură mărar •  3 fire pătrunjel
•  6 linguri pesmet •  4 filéuri de pește • sare, piper • 1 ou • 3 linguri făină
• 3 cepe • 2 mere • 1 ardei iute • 1 bucățică ghimbir • 4 linguri ulei
• 2 linguri unt • 2 lingurițe miere • 2 linguri suc de lămâie
• 4 linguri suc de mere

Preparare
Se pun deoparte câteva fire de mărar pentru ornat; restul de verdețuri se toacă. Se amestecă împreună cu pesmetul. Se taie bucăți peștele; se sărează și se piperează. Peștele se tăvălește mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut și în cele din urmă prin pesmet.
Se spală merele și se taie rondele. Se curăță de semințe ardeiul iute și se taie și el rondele. Ghimbirul se decojește și se rade. Se încinge uleiul și se prăjește peștele înăuntru pe ambele fețe. Se călește puțin ceapa în unt; se adaugă merele, ardeiul iute și ghimbirul și se prăjesc puțin. Se adaugă miere, suc de lămâie, suc de mere, sare și piper. Se așază pe farfurii peștele și alături amestecul de mere și ceapă; se ornează preparatul cu mărar.
preparare: 20 min.
la foc: 10 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*