Pește la grătar pe pat de mămăligă aromată și sos de vin roșu

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un prânz ușor și hrănitor, pe bază de pește.

www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g mălai • sare, piper
• 800 ml supă de pui • 1 lingură verdețuri tocate (busuioc, maghiran, pătrunjel) • 2 cepe fran­țuzești • 2 bucăți zahăr brun
• 300 ml vin roșu • 50 g unt rece
• 4 fileuri de pește • ulei de măsline

1 Se fierbe mălaiul în supă 30 min., conform indicațiilor de pe ambalaj. Se prepară sosul: se toacă cepele franțuzești și se carameli­zea­ză ușor în unt, cu zahărul. Se toarnă vinul
și se lasă să fiarbă până ce-și reduce volumul la sfert. Apoi se stre­coară și se înglobează untul rece.
2 Se condimentează peștele
și se prăjește în ulei de măsline;
se păstrează la cald. Se toacă verdeața și se amestecă împreună cu puțin ulei; se înglobează în mămăliga fierbinte și se potrivește de sare și piper. Se așază pe farfurii, deasupra se pune peștele și de jur-împrejur se toarnă sos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*