Pește la grătar cu legume asiatice

Credit foto: bgfreestyler/2012/shutterstock.com
Credit foto: bgfreestyler/2012/shutterstock.com

Se folosesc de preferință dorade, dar legumele asiatice se potrivesc și cu alți pești, de exemplu tilapia sau cod

Ingrediente pt. 4 porții
• cca 3 cm ghimbir
• 3 căței de usturoi
• 2 ardei iuți roșii
• 1 ardei gras roșu
• 1 legătură ceapă verde
• 3 linguri ulei
• 3 linguri supă de pește • 2 linguri sos de soia
• 1 lingură suc de lămâie • sare, piper • 4 dorade curățate, fără cap

1 Se toacă ghimbirul și usturoiul. Se taie fâșii ceapa verde, ardeiul iute și ardeiul gras. Se pun toate în­­tr‑un suport de aluminiu cu 1 lin­gu­ră ulei și se călesc 3 min. Se stinge cu supă, sos de soia și suc de lămâie; se sărează și se piperează.
2 Se sărează și se piperează peștele; se unge cu 2 linguri ulei și se frige pe grătar 10 min.

Per porție: 310 calorii,
BE: 0,5; convenabil diabeticilor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*