Pește în sos exotic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g filé de pește
• sare, piper
• 2 cepe • 3 căței de usturoi
• 2 ardei iuți roșii
• 2 ardei grași roșii
• 600 g roșii
• 3 linguri ulei
• 3 lingurițe coriandru măcinat
• 2 lingurițe chimen măcinat
• 3 lingurițe curcuma
• 200 ml lapte de cocos
• sare

Preparare
Se spală peștele, se șterge și se taie în 4; se piperează. Se toacă ceapa și usturoiul, ardeiul iute și ardeiul gras. Roșiile se opă­resc cu apă fierbinte, se deco­jesc și se curăță de semințe; se taie cuburi.
Se încinge uleiul și se prăjeș­te peștele pe ambele fețe cca 3 min. Se păstrează la cald. Se adaugă în tigaie ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ardeiul gras, corian­drul, chimenul și curcuma. Se prăjesc la foc moale, ameste­când, cca 2 min. Se adaugă roșiile și se lasă să fiarbă 5 min. la foc moale, amestecând. Se toarnă laptele de cocos și se mai lasă să fiarbă 2 min. Se sărează, se pipe­rează. Se adaugă din nou peștele și se acoperă vasul cu un capac; se mai lasă să fiarbă la foc moale 3–4 min. Se așază pe farfurii și se ornează cu pătrunjel.
preparare: 25 min.
prăjit: 6 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*