Pește în sos de sfeclă roșie

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
• 100 g cepe roșii • 700 g frunze de sfeclă
• sare, piper • 3 linguri ulei
• 50 ml suc de sfeclă roșie
• 4 fileuri de pește
(de ex., ton sau pește sabie, a cca 200 g)
• 2 lingurițe suc de lămâie
• 2 linguri unt
• 1 praf nucșoară

Se taie ceapa fâșii. Se curăță frunzele de sfeclă și se taie codi­țele; frunzele se taie bucățele. Se toacă și codițele și se opăresc într-o cantitate mare de apă cu sare 3–4 min. Se scot, se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. 100 g de codițe se călesc într-o linguriță de ulei încins; se toarnă sucul de sfeclă roșie. Se dă într-un clocot; se pasează și se sărează.
Se stropește peștele cu 1 lin­gu­riță suc de lămâie și se lasă să se pătrundă 3 min. Se încinge res­tul de ulei într-o tigaie-gril. Se șterge peștele și se prăjește în ulei încins 2-3 min. pe fiecare parte. Se sărează și se piperează.
Se încinge untul în a doua tigaie și se călește ceapa; se adaugă res­tul de codițe și frunzele de sfeclă, se călesc și se condimentează cu sare, piper, nucșoară și 1 linguriță suc delămâie.
Se repartizează pe farfurii garnitura de sfeclă și deasupra se așază bu­cățile de pește; se ornează cu piu­reul de sfeclă roșie. Se presară eventual coajă de portocală rasă sau tăiată spirală și câteva frun­ze proaspete de sfeclă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*