Pește în crustă de sare

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 crapi (de 600 g fiecare)
• 2 fire rozmarin
• 3 portocale
• 1 lingură boabe de fenicul
• 800 g sare
• 2 albușuri

Se spală și se șterg peștii. Se spală 2 portocale și se taie felii subțiri, care se așază în burțile peștilor; se adaugă câte un fir de rozmarin. Se așază peștii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-o tigaie de teflon se prăjesc semințele de fenicul, fără adaos de grăsime; după 1 min. se adaugă sarea, se amestecă și se ia de pe foc. Se bat al­­bușurile și se înglobează sarea cu fenicul. Se acoperă peștii cu această compoziție, aplicată într-un strat gros de cca 1,5 cm.
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se așază peștii într-o tavă și se coc la cuptor timp de cca 20 min., până ce crusta devine aurie. Se scot apoi peștii din cuptor și se lasă să se odihnească timp de cca 10 min. După aceea, li se îndepărtează crusta și se servesc.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*