Pește fript cu sos de limette

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 limetă • 2 linguri ulei de măsline
• 1 ardei iute tocat
• 4 steakuri de pește (de 200 g fiecare: ton, somon, rechin)
• 200 g iaurt • 50 g maioneză
• ½ linguriță praf de curry
• 1 lingură suc de limette
• ½ linguriță coajă de limettă rasă
• 2 fire de coriandru verde • piper
Se stoarce limetta; sucul se amestecă împreună cu uleiul de măsline și cu ardeiul iute tocat. Se ung bucățile de pește cu această compoziție, se acoperă cu folie și se lasă să se marineze la frigider 2 ore.
Se prepară într-un bol un sos din iaurt, maioneză, suc și coajă de lămâie, coriandru, piper și curry; se dă la frigider. Steakurile se scot din marinată și se așază pe grătarul de contact, la treapta a treia; se frig 4 min. pe ambele fețe. Se servesc cu sos de limette și cartofi.

Preparare: 20 min.
La marinat: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*