Pește cu linte

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 4 porții
•800 g praz •2 linguri ulei
•200 g linte roșie •400 ml supă de legume
•500 g filé de pește (crap) •2 linguri suc de lămâie
•sare, piper •1 lingură oțet aromat
•2 linguri frunze de tarhon
•felii de lămâie și tarhon pentru ornat

Se spală prazul, se curăță, se taie în jumătate pe lung și se călește în ulei, amestecând. Se spală lintea, se dă în fiert, se lasă să se scurgă și se adaugă la praz. Se toarnă deasupra supa, se dă în fiert și se lasă să clocotească 7 min. la foc moale.
Se spală peștele, se șterge și se împarte în 4 porții. Se stropește cu suc de lămâie, se sărează, se pipe­rează și se frige 4 min.
Lintea se potrivește de oțet, sare și piper. Se înglo­bează frunzele de tarhon. Pește­le se aranjează pe farfurii, împreună cu lintea și se ornează cu frunze de tarhon și felii de lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*