Pește cu capere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g filé de pește de 150 g fiecare
• 4 cuișoare
• 1 cățel de usturoi
• 2 linguri ulei de măsline
• 200 g roșii cherry
• 2 linguri capere
• 3 linguri pătrunjel  tocat
• sare, piper

1 Se șterge peștele cu prosoape de hârtie, se sărează și se piperează. Se curăță și se taie felii cățelul de usturoi. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește usturoiul; după 1 min. se adaugă peștele; după alte 3 min. se întoarce și se adaugă roșiile, caperele, cuișoarele și 2/3 din cantitatea de pă­trun­jel tocat; se acoperă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 3 min.
2 Se scoate capacul și se lasă să mai fiarbă 2 min. fără capac. Se ia apoi vasul de pe foc, se presară pătrunjel proaspăt tocat și se servește cu cartofi fierți sau pâine proaspătă.
Preparare: 15 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*