Pește aromat la microunde

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 10 min.
• 500 g fileuri de pește tilapia
• 1 lingură unt • 1 cățel de usturoi tocat
• 1 linguriță tarhon proaspăt tocat
• 50 ml oțet de mere

Într-o formă pentru microunde se repartizează fileurile de pește.
Se așază deasupra peștelui cuburi de unt și usturoi tocat. Se presară tarhon proaspăt tocat.
Se acoperă cu hârtie de copt și se dă la cuptorul cu microunde reglat la treapta  de mare intensitate, timp de 2 min. Se scoate forma din cuptor, se întorc fileurile și se acoperă la loc.
Se mai dau încă 2 min. la cuptor, la intensitate mare.
Se scot imediat din cuptor și se stropesc bucățile de pește cu oțet (se poate înlocui eventual cu suc de lămâie proaspăt stors).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*