Pere piperate

Credit foto: Szasz-Fabian-Erika/Fotolia.com
Credit foto: Szasz-Fabian-Erika/Fotolia.com
Credit foto: Szasz-Fabian-Erika/Fotolia.com

Sunt o excelentă garnitură pentru fripturi rafinate de pasăre
5 borcane (a 500 ml)
Preparare: 50 min.
Fierbere: 5 min.
• 5 pere jambon
• 2 lămâi
• 250 ml oțet de vin
• 500 ml apă
• 200 g zahăr
• 200 g merișoare
• 5 crenguțe piper verde

Se spală perele și se taie jumătăți. Se scot sâmburii și se ung jumă­tățile cu suc de lămâie.
Se amestecă apa cu oțetul și se dă în fiert cu zahărul. Se spală și se curăță merișoarele.
Se introduce câte o pară în borcan și se toarnă lichidul fierbinte. Se adaugă coajă de lămâie, merișoare și câte o rămurică de piper.
Se închid borcanele ermetic și se lasă la răcit 30 min., răsturnate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*