Pere coapte cu vin roșu

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Prep.: 15 min. Fierbere: 50 min.
• 4 pere coapte
• 4 cuișoare • 2 foi mici de dafin
• 1 baton scorțișoară • 1 bucată coajă rasă de la o lămâie
• 125 g zahăr • 750 ml vin roșu dulce

Se spală perele, se decojesc și se așază într-o oală înaltă, cu codițele îndreptate în sus. Se adaugă cuișoare­le, foile de dafin, batonul de scor­­țișoară și coaja de lămâie. Se presară zahărul peste pere și se toarnă deasupra vinul. Se dă în fiert lichidul, apoi se re­duce focul și se fierb înăuntru fructele 45–50 min.
Prin înțepare, se verifică da­că perele sunt fierte. Se iau apoi din zeamă, apucându-le de codițe. Vinul se lasă să mai fiarbă și se toarnă peste pere. Se servesc călduțe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*