Pepperonata

Credot foto: F. Provaznik
Credot foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 linguri ulei de măsline • 1 ceapă • 2-3 ardei grași galbeni
• 2-3 ardei grași roșii • 400 g roșii • 100 ml bulion • sare, piper
• 3 linguri de verdețuri asortate (busuioc, pătrunjel)

Se încinge uleiul și se călește ceapa tocată, amestecând. Se curăță ardeii grași și se taie fâșii pulpa. Se adaugă la ceapă și se prăjesc 3 min.
Se crestează roșiile și se opăresc în apă clocotiră, apoi se decojesc și se taie pulpa cuburi. Se adaugă în vasul cu ardei, urmate de bulion, sare și piper.
Se amestecă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 70 min. Se ames­tecă din când în când și se stinge cu apă. Se adaugă verdeață după gust.

Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*