Penne Siciliana

Credit foto:barbaradudzinska/2012/shutterstock.com
Credit foto:barbaradudzinska/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g roșii • 2 căței de usturoi
• 4 linguri ulei de măsline
• 1 ardei iute mic uscat
• 400 g paste Penne • sare
• 2 linguri măsline negre fără sâmburi
• 4 linguri capere (de la borcan) • piper
• 1 lingură suc de lămâie • 1 vârf de cuțit zahăr
• puțină ruccola

1 Roșiile se opăresc cu apă clocotită și se lasă cca 1 min. Se scurg, se trec prin jet de apă rece și se taie cubulețe. Se toacă usturoiul și se călește în ulei încins. Se pisează bine ardeiul iute și se adaugă cuburi de roșii; se lasă să fiarbă descoperit cca 10 min.
2 Se fierb pastele conform indi­cațiilor de pe ambalaj. Se toacă măslinele și se înglobează în sos, cu caperele. Se condimen­tează după gust cu sare, piper și zahăr.
3 Se scurg pastele și se ames­tecă împreună cu sosul. Se repar­tizează pe farfurii și se presară fâșii de ruccola și eventual parmezan ras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*