Penne cu chifteluțe

Credit foto: travellight/2012/shutterstock.com
Credit foto: travellight/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ardei gras roșu • 1 ceapă
• 2 căței de usturoi • 3 linguri ulei
• 1 linguriță bulion • 300 g roșii pasate (conservă)
•sare, piper • 400 g paste penne
• 250 g carne tocată • 4 linguri pesmet
• 1 ou • 1 linguriță muștar
• 1 lingură pătrunjel tocat
• 50 g parmezan ras

1 Se taie cuburi ardeiul gras. Se toacă ceapa și usturoiul și se călesc într-o lingură de ulei. Se adau­gă bulion și ardei gras și se călesc. Se adaugă roșiile pasate, sare și piper și se fierb la foc moale 10 min. Pastele se fierb în apă cu sare, con­form indicațiilor de pe ambalaj.
2 Se frământă carnea cu pesmet, ou, muștar și pătrunjel, sare și piper; se modelează biluțe și se rumenesc în 2 linguri ulei. Se scurg pastele și se încălzesc în sos, cu chiftelu­țele. Se înglobează parmezanul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*