Penne cu ardei și pătrunjel

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 ardei capia • 1 legătură pătrunjel
• 2 linguri capere
• 1 lingură oțet balsamic alb
• sare, piper • 2 căței de usturoi curățați
• 8 linguri ulei de măsline
• 500 g paste scurte (de exemplu penne)

Se spală ardeii capia, se taie jumătăți pe lung, se curăță de cotoare, semințe și pielițele albe și se așază pe grătarul din cuptor, cu pielea în sus. Se coc în cuptorul încins la 220 ºC. Când fac bășicuțe, se scot din cuptor și se așază într-o pungă de plastic, care se închide. După un timp, se scot din pungă și se decojesc; pulpa se taie fâșii.
Se toacă pătrunjelul; se adaugă caperele, oțetul și usturoiul; se sărează, se piperează și se adaugă 6 linguri de ulei. Se amestecă bine.
Se fierb pastele în apă cu sa­re, conform indicațiilor de pe am­balaj. Se încinge într-o tigaie res­tul de ulei și se prăjesc ardeii cca 3 min. Se scurg pastele și se amestecă împreună cu ardeii; se repartizează pe farfurii și se toarnă salsa de pătrunjel.

Preparare:  60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*