Peltea cu fistic

Credit foto: Ildi/Fotolia.com
Credit foto: Ildi/Fotolia.com
Credit foto: Ildi/Fotolia.com

4 borcane / Preparare: 60 min.
• 1,5 kg gutui
• 200 ml vin alb Riesling
• 1 plic praf Gelfix
• 1 kg zahăr
• 2 linguri fistic

Se curăță puful de pe gutui cu un prosop de bucătărie. Se curăță apoi și cotoarele, iar pulpa se taie felii.
Se dau în fiert 1,25 l apă și sucul de la 1/2 lămâie. Se așază înăuntru feliile de gutui și se fierb înăbușit 40 min. Se lasă să se răcorească și se strecoară. Se păstrează sucul și se măsoară 800 ml. Se amestecă împreună cu vin, zahăr și Gelfix și se lasă să fiarbă 2 min. Se adaugă 2 linguri de fistic.
Pelteaua se toarnă în borcane clătite cu apă fierbinte, acestea se închid ermetic și se așază pe capac timp de 20 min. Apoi se întorc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*